Personlig supervision

Faglig supervision er ikke altid nok. Derfor tilbyder jeg også personlig supervision. Det er stadig med afsæt i det faglige, men med mulighed for at få terapi på de personlige eksistentielle problemer, som kommer til udtryk, når du udfører dit arbejde.

Socialt og sundhedsfagligt arbejde kræver både faglige og personlige kompetencer. Det er nødvendigt at bringe sig selv i spil, for at udføre sit arbejde optimalt. Det gør, at man er særligt udsat.

Når du arbejder med mennesker, der er socialt dårligt fungerende med f.eks. voldsom og grænseoverskridende adfærd, er du i stor risiko for at blive følelsesmæssigt ramt. I disse tilfælde

er faglig supervision ikke altid tilstrækkelig.

Det kan også være, at du i mødet med nogle klienter har svært ved at bevare din professionalisme og bliver emotionelt påvirket. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er årsagen. I sådanne situationer kan en mere terapeutisk indfaldsvinkel være nødvendig for at nå ind til kernen af problemet.

At arbejde terapeutisk med sig selv kræver, at man blotter sine mest følsomme sider og derfor bliver sårbar. Det er for nogle så privat, at man ikke altid har lyst til at dele det med sine kolleger.

Her kan individuel supervison eller en åben supervisionsgruppe udenfor arbejdspladsen være relevant.

Se også Faglig supervision - Personaleudvikling